Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Een spannende derby

Zondag 13 september: HK Waasmunster – HC Don Bosco Gent: 23 – 22

Op een druilige zondagnamiddag trokken onze jongens voor hun eerste competitiematch van het nieuwe seizoen naar Waasmunster. Eeen aantal van onze jongens konden, door te weinig trainingsarbeid, nog niet opgesteld worden. Hierdoor verschenen spijtig genoeg slechts 11 Gentse namen op het wedstrijdblad.

Desondanks startte Don Bosco het best met twee snelle doelpunten, maar Wasmunster beende vlug bij en na 10 minuten stonden de bordjes weer gelijk op 4 – 4.. Vooral Ruben Callaerts zorgde ervoor dat Waasmunster verder uitliep tot 10- 5. Enkele onbegrijpelijke missers van Don Bosco hielpen hierbij. De laatste 10 minuten van de eerste helft kwamen onze jongens echter langzaam terug. Enkele bommen van Tim, sluwe balletjes van Wouter en krachtige pivotbewegingen van Cameron waren hier niet vreemd aan. Aan de rust was nog alles mogelijk met een stand van 13-11.

Na een aarzelende eerste helft kwam Thomas in de tweede helft beter in de match en maakte een paar mooie korven op tegenaanval. Na 15 minuten stond het weer gelijk op 16-16. Van dan af bleef het een nek-aan-nek race tot het einde. Gerard Sovet en Sander Vermeiren bij Waasmunster en Tim en Wouter bij Don Bosco brachten hun respectievelijke ploegen steeds terug naar een gelijke stand. Op een halve minuut , bij 22-22 had Don Bosco de bal en bleek uitspelen met een doelpoging vlak voor affluiten de logische tactiek. Jeugdige onbezonnenheid deed Don Bosco een doelpoging wagen met nog 15 seconden op de klok. Het werd geen doelpunt en Waasmunster kon op 4 seconden voor het einde gebruik maken van een vrijworp om toch nog de buit in het Waasland te houden.

Met een volledige kern en met voldoende uren samen trainen staan voor onze seniorenploeg nog mooie wedstrijdmomenten te wachten. Volgende week komt Visé op bezoek. Iedereen op post zaterdag 19 september om 20u30