Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

EEN DEMONSTRATIE VAN KARAKTER

EEN DEMONSTRATIE VAN KARAKTER: Sasja 32-33 Don Bosco
Na twee teleurstellende nederlagen in de competitie was het tijd voor onze Heren om zich te herpakken. Strijdtoneel van deze week was het Complex Sorghvliedt, de tegenstander: Sasja.
Vanaf het begin van de wedstrijd was het overduidelijk dat beide ploegen gebrand waren op een overwinning, wat resulteerde in een hard bevochten wedstrijd.
De eerste helft startte gelijk opgaand, maar na een dikke 5 minuten was het toch Sasja dat een voorsprong begon uit te bouwen. Na 15 minuten was de stand 10-5. De thuisploeg verdedigde hard, maar niet altijd even correct. De logische tijdstraffen die volgde boden onze jongens de kans om terug te komen tot 15-14 in de 28e minuut. 2 maal jammerlijk balverlies zorgden ervoor dat de Antwerpenaren 2 maal in een leeg doel konden schieten en zo gingen we de rust in met 3 punten achterstand (17-14).
In de kleedkamer heerste het gevoel dat we deze ploeg konden pakken. Een goeie samenwerking in verdediging en iets secuurder afwerken in aanval was de boodschap. In de tweede helft zetten de geelhemden orde op zaken, de speech van Seyran had duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Na 3 minuten stond het weer gelijk (19-19). Toen sloeg helaas het noodlot toe, Sander kwam heel  ongelukkig ten val met als resultaat een ontwrichte elleboog en het einde van zijn wedstrijd. De blessure keerde het momentum terug in het voordeel van de thuisploeg. Hun sterke 1-tegen-1 gecombineerd met een te lakse verdediging leidde tot een verschil van 5 punten (25-20). Game over zou je denken nu dat de blessure van Sander het aantal veldspelers reduceerde van 8 naar 7. Niets was evenwel minder waar. Vechtend tegen de vermoeidheid en op basis van pure wilskracht wisten ze puntje per puntje terug te komen. In aanval werd er feilloos afgewerkt en de verdediging stond als een huis, mede door een erg sterk keepende Joris. Het resultaat? De eerste voorsprong van de wedstrijd in de 57e minuut (30-31). De overwinning was nu voor wie het hoofd koel hield. Thomas Brackie (wie anders) bewees dat hij daar een kei in is en zette de beslissende penalty om. Eindstand 32-33.
Onze jongens toonden hun grinta in deze wedstrijd en wisten, ondanks de door blessures getormenteerde kern, de twee punten mee naar huis te nemen. Ook proficiat aan Sasja voor een sportieve en spannende wedstrijd. Play-offs zijn mathematisch nog mogelijk, maar er zal gekeken moeten worden wat mogelijk is met 3 matchen (woensdag bekerwedstrijd tegen Visé 1) op twee weken en een uitgedunde kern.
Tim Van Cauwenberghe (12), Yarne Braeckman, Thomas Braeckman (6), Cameron Brichart (4), Brent De Brucker, Kasper Verbelen, Karel Heyndrickx (2), Sander Soetaert (3), Vladislav Yorgov (4) , Joris Vandeveire, Gerard Sovet (2)