Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Don Bosco Gent wint derby in en tegen Elita Lebbeke

De verwachtingen waren hooggespannen voor deze Oost-Vlaamse derby en beide ploegen konden de punten goed gebruiken met het oog op de play-downs.

Beide ploegen startten héél geconcentreerd maar Elita maakte het eerste doelpunt en nam snel een kleine voorsprong van 2 doelpunten. Meteen het grootste verschil in de eerste helft. Don Bosco kwam snel terug aansluiten en de wedstrijd ging goed op en neer, zonder zware overtredingen… of toch? De scheidsrechters trokken immers 2 rechtstreekse rode kaarten in de eerste helft voor de bezoekers. Je zag tot tweemaal toe de twijfel bij beide heren en over beide beslissingen zou er nog heel wat gediscussieerd worden. Vooral omdat deze wedstrijd dit niet verdiende. Ondanks deze beslissingen, kon Lebbeke niet profiteren en gingen we met een gelijke stand de rust is. (11-11)

De Gentse coach Koen Blondeel moest tactisch bijsturen tijdens de rust want de volledige rechterflank (Van Cauwenberghe en Matthys) zat al in de tribune.

De vele meegereisde supporters hielden hun hart dan ook vast voor wat de tweede helft zou brengen en toen Lebbeke 4 doelpunten voorsprong nam (20-16), zag het er niet zo goed uit voor de Gentenaars.

Toch kwam er nog een kentering. Lebbeke vond geen oplossing meer tegen de offensieve verdediging van DBG en de Gentenaars vonden héél makkelijk de weg naar het doel. Lebbeke speelde ook een lange tijd in ondertal door de vele tijdstraffen, de ene al meer terecht dan de andere, maar waar de scheidsrechters in de eerste helft véél te streng waren voor de bezoekers, probeerden ze dit in de tweede helft af en toe te compenseren.

Don Bosco profiteerde optimaal en verdiende meer dan verdiend de wedstrijd met 26-28.

De meegereisde Gentse supporters waren zeker niet in de numerieke meerderheid, maar overstemde meermaals het thuispubliek. Voor herhaling vatbaar!