Hoe hard we samen ook veranderen, wij Belgen weten wat goed is. Bij Aoste weten we dat ook. Sinds 1979 werken wij met heel veel passie om jullie het beste te serveren. Of je nu kiest voor vlees, vegetarisch of veganistisch, … genieten zal je! Handbalteam Don Bosco Gent is dankbaar om Aosta als partner aan boord te hebben!

Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

DBg – Estu Tournai 31-27

Don Bosco wint tegen Doornik

De ‘Hel van de Hekers’ was aardig volgelopen voor deze mooie affiche in de 1 ste Nationale van het Handbal. De topwedstrijd van de Don Bosco dames (27-24 winst tegen Eupen), die
voorafging aan de herenwedstrijd, zat hier zeker voor iets tussen, maar er werd ook veel jong Don Bosco geweld gespot in de tribunes en zelfs enkele ‘oude’ gloriën.

De wedstrijd werd geopend door de gebroeders Braeckman. Een prachtige actie van Thomas, die de aandacht trok van zowat de hele Doornikse defensie, zorgde ervoor dat na
een prachtige pas Yarne de 1-0 op het bord kon zetten. Een prachtige vlieger van Lorré voor Van Cauwenberghe zorgde zowaar voor een nog mooiere 2-0. Don Bosco startte furieus en
het leek alsof Doornik nog niet besefte dat de wedstrijd al begonnen was, want na 11 minuten stond de 7-2 op het bord. Een sterke Vandeveire in doel had zeker ook een aandeel
in de Gentse voorsprong.

Nadien schoten de Henegouwers eindelijk wakker. En hoe. Na 19 minuten stond er zowaar een 7-9 op het bord. Vooral Rosier (3) en Chantry (2) zorgden voor de kentering. Toen was
het opnieuw aan Don Bosco en de laatste 10 minuten van de eerste helft waren voor de Gentenaars. De tactische aanwijzingen van coach Kroyan werden goed opgevolgd en vooral
youngster Karel Heyndrickx liet zich in het slot van de eerste helft opmerken met fraaie doelpunten en prachtige acties. Ruststand: 15-12.

Na de rust zagen we een heel gelijkopgaande wedstrijd. Don Bosco hield de kloof op minimum 2 punten en wat coach Vercauteren van Doornik ook probeerde, telkens hadden
de Don Bosco boys een antwoord klaar. Kapitein Van Cauwenberghe nam in de moeilijke momenten zijn verantwoordelijkheid, samen met de ervaren Sovet, en het duo Soetaert-
Brichart stond opnieuw sterk te verdedigen. De doelpunten werden mooi verdeeld en in de 3 ste minuut stond er opnieuw, sinds het sterke begin, een 5-punten voorsprong op het
scorebord. Er kwam nog een bescheiden slotoffensief vanuit Doornikse hoek, maar uiteindelijk speelde Don Bosco de wedstrijd heel volwassen uit.

Tijdens deze wedstrijd…

… scoorde onze debuterende Bulgaarse aanwinst Vladislav meteen een 2/2
… stopten onze 3 doelmannen elk een strafworp en de 17-jarige De Brucker zelfs 2
… scoorde opnieuw elke Gentse veldspeler minstens 1 doelpunt
… floot het duo Peeters-Vanloock een heel sterke wedstrijd

Afspraak volgende week zaterdag 9/11 in de Hekers voor de 1ste wedstrijd van de terugronde tegen HC Visé. De wedstrijd in Luik werd met 1 doelpunt verloren en dus zal Don
Bosco thuis zeker revanche willen nemen.

Don Bosco: Verbelen (d), Vandeveire (d), De Brucker (d), Van Cauwenberghe (6), Braeckman Y (1), Sovet (5), Braeckman T (6), Brichart (3), Heyndrickx (3), Soetaert (4), Lorré (1),