Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Dames winnen van Montegnée na propaganda voor het handbal

Onze dames speelden afgelopen zaterdag hun eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenpartij met dienst, Montegnée, kwam met een mooie supportersschare en een volledig gevulde bank, dus we wisten direct dat dit een te duchten tegenstander was.
Dit bleek direct bij de aanvang van de wedstrijd. Montegnée vloog er direct in en na 3 minuten stond er een 0-2 stand op het bord. Joske en Janne L. (onthoud die namen) zorgden er echter voor dat deze achterstand vrijwel direct omgedraaid tot een 3-2 voorsprong. Intussen had Anne-Mare reeds voor haar eerste basisplaats bedankt met enkele puike reddingen. Montegnée liet zich echter niet kisten en vocht terug, waarbij het mooi op en neer ging tot minuut 15. Ook Amber en Sofie lieten inmiddels hun streepje op het wedstrijdblad zetten. Vanaf minuut 16 was het “Joske-time”. In verdediging werd er een muur opgetrokken en in aanval scoorde onze kapitein maar liefst 5 (!) doelpunten op rij. Hiervoor werd ze door Montegnée uiteraard bedankt door een persoonlijke ‘man’dekking. Er werd een kleine voorsprong opgebouwd, die werd bekroond door de buzzer-beater van Julie die de 16-14 ruststand op het scorebord plaatste.
Op enkele kleine individuele foutjes na, was deze eerste helft het beste dat we in lange tijd van onze dames zagen.
Sommige ploegen hebben soms het probleem dat ze nog niet 100% wakker zijn aan het begin van de tweede helft. Als onze Ladies dit probleem al kennen, zal het zeker niet afgelopen zaterdag geweest zijn. Als een pijl uit een boog begonnen ze aan de tweede helft. Met doelpunten van o.a. Janne L. (die trouwens aangemoedigd werd door heel wat U14-supporters), Julie, Lien en Anke liepen we zowaar uit tot 24-16 in de 45ste minuut. Dat Montegnée op een kwartier slechts 2 keer scoorde, was helemaal te danken aan de betrouwbare verdediging en de mooie prestatie die doelvrouw Lotte, die op het einde van de eerste helft Anne-Mare verving, leverde. Wedstrijd gespeeld, hoor ik u denken, maar dat is zonder de veerkracht van Montegnée gerekend. Onze ladies lieten het wat afweten in verdediging, en zo kwam Montegnée terug tot 26-23 in de 51ste minuut. Echter, de steun van haar poulains van de U14 moet Janne L. vleugels gegeven hebben, want met 4 goals in de laatste 9 minuten, was zij het die de overwinning binnenhaalde voor DBG. Het was Lisa die de 32-26 eindstand vastlegde.
Wat nemen we mee uit deze wedstrijd?
  1. Onze dames weten wat handbal is. Deze wedstrijd was werkelijk reclame voor onze mooie handbalsport, mede met dank aan Montegnée, die heel goed weerstand bood.
  2. Joske en Janne waren samen goed voor 17 doelpunten en hadden zo een heel groot aandeel in de overwinning.
  3. Maar liefst 10 DBG Ladies pikten minstens één doelpuntje mee.
  4. Deze overwinning werd opgedragen aan Siwar, die recentelijk haar broer verloor door een auto-accident. DBG, één grote familie!
Speelden voor DBG: JanneL (9), Joske (8), Lien (3), Julie (3), Amber (3), Sofie (1), Lisa (1), Anke (1), Lanya (1), Alieke (2), JanneM, Lotte (d), Anne-Mare (d).
Coaching: Jo Smet / Emilie Smet
Kiné: Stephanie SmetDames winnen van Montegnée na propaganda voor het handbal