Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Dames DBG – Eynatten

Indien de dames van Don Bosco nog aanspraak wilden maken op de titel in tweede nationale dan restte hen maar een optie: winnen tegen Eynatten. Dat kon mogelijk zijn want de geelzwarten genieten van een stevige thuisreputatie met een zes op zeven. De manier echter waarop Don Bosco in Eynatten weggespeeld werd door een veel sterkere tegenstander liet vermoeden dat onze dames hun beste handbal zouden moeten spelen.

Aan motivatie geen gebrek : de tweede plaats lag voor het grijpen aangezien Atomix onverwacht gelijkspeelde tegen Kortessem. De Gentenaars speelden een fantastische eerste helft (de beste van het hele seizoen) die in de aanvangsfase qua tussenstanden nog gelijk verliep 5-5 na 11′. Maar vanaf dan was het de thuisploeg die de handbalwet dicteerde. Sara De Smet (8) en Alieke De Fauw (6) vonden gemakkelijk de weg naar het doel en de verdediging gaf weinig weg. Ook Jos Maes (5) scoorde vlot en Lotte Verbelen keepte uitmuntend. Dit alles leidde tot een onverhoopte18-13 ruststand.

Eynatten herstelde na de rust vrij snel het evenwicht en sloop dichterbij. De Gentse meisjes behielden tot de zeventiende minuut een kleine voorsprong maar uiteindelijk konden de Duitstaligen toch gelijk maken: 24-24 na 18′. Deze stand bleef zeven minuten onaangeroerd. Beide ploegen hadden wel kansen maar werkten die niet goed af. Het was uiteindelijk Don Bosco dat via eerst een bom van Sara De Smet en daarna twee mooie tegenaanvallen van Katrien Van Damme opnieuw een driepuntenvoorsprong nam. Eynatten kwam deze mentale klap niet meer te boven. Beide ploegen scoorden nog elk één keer wat de eindstand op 28-25 bracht.

Met deze verdiende overwinning barst de strijd om de titel weer helemaal los. Nog 4 ploegen komen in aanmerking: Eynatten, Don Bosco, Atomix en Bressoux. Elk puntenverlies in de komende weken betekent de doodsteek. Maar onze dames hoeven enkel naar zichzelf te kijken: elke volgende wedstrijd dient als kampioenschapswedstrijd aangevat te worden. Vier keer winnen betekent een zeer grote kans om, zoals onze mannenploeg, de eindronde in eerste mee te spelen….

Volgende week volgt de eerste (grote) test tegen DHC Overpelt zaterdagavond om 20h30 in Hekers.

Don Bosco : Sara De Smet 8, Alieke De Fauw 6, Jos Maes 5, Katrien Van Damme 3, Lien Van De Walle 3, Nieke Van Mele 3, Helena Bael, Brett Agten, Lisa Van Laecke, Anke Van Den Heede, Sofie De Rijcke, Lotte Verbelen (D)

Coach: Peter Beeckman

Tafel en verslag : Willem De Smet