Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Bressoux – Dames DBG

Dankzij een mooie maar hardbevochten zege in Bressoux hebben onze dames een goede zaak gedaan met het oog op een plaatsje in de playoffs. Vijf punten voorsprong op de vijde en zesde geklasseerde met nog slechts vijf speeldagen voor de boeg zouden moeten volstaan. Maar er zit miscchien nog meer in….Met vier punten achterstand op de leider wordt het volgende zaterdag opnieuw een hoogdag voor onze nationale dames. Willen de geelzwarten nog meespelen voor de titel dan zal Eynatten puntenloos moeten teruggestuurd worden naar de Oostkantons. Nadien moet de leider nog op bezoek naar Atomix, de nummer drie, en ontvangen ze ook nog het vierde geklasseerde Bressoux. Voor onze dames is er maar één optie: de vijf resterende wedstrijden winnen.

De Gentenaars begonnen sterk aan hun wedstrijd in Luik en stonden al snel 0-5 voor. Bressoux was helemaal van slag door de snelle aanvallen en sterke verdediging van Don Bosco. Na 20 minuten (5-10) verslapte de concentratie en nam de thuisploeg het heft in handen onder impuls van de beste speelster in de match Barbara Jackel. Een vermijdbare goal in de laatste seconden van de eerste helft bracht de ruststand op 8-11.

Zo sterk als de dames gestart waren in de eerste helft zo zwak begonnen ze aan de tweede. Binnen de 10 minuten verspeelden de Gentenaars hun rust-bonus en kwamen zelfs 16-14 achter. Coach Bart Danhieux greep in en liet Helena Bael mandekking spelen op de tot dan onhoudbare Jackel. Een slimme zet, want het spelbeeld kantelde in de Gentse richting. Onze dames ontwikkelden opnieuw hun eigen spel en liepen op hun beurt drie punten uit: 19-22 na 23′. Bressoux bleef aandringen en kon nog milderen maar de betere Gentse fysieke conditie gaf de uiteindelijke doorslag. Het werd wel nog zeer spannend door alweer ongeconcentreerd verdedigen. Bressoux bleef echter onmondig in de laatste minuut en Don Bosco hield stand. Het won verdiend met 22-23.

Youngsters Helena Bael (4) en Lisa Van Laecke ontpoppen zich stilaan maar zeker tot vaste waarden in het damesteam.

Volgende zaterdag wordt een topavond handbal gepresenteerd in sporthal Hekers: het tweede nationale mannenteam heeft aan één puntje tegen Brussels genoeg om zich te plaatsen voor de eindronde met de eerste nationalers. Deze wedstrijd vangt aan om 18h. Daarna spelen onze dames om 20h een ‘alles of niets’-match tegen Eynatten.

Don Bosco: Sara De Smet 6, Helena Bael 4, Alieke De Fauw 4, Fien Leloup 4, Katrien Van Damme 2, Jos Maes 2, Nieke Van Mele 1, Lien Van De Walle, Brett Agten, Lisa Van Laecke en sterkeepster Lotte Verbelen

Coach: Bart Danhieux

Verslag en tafel: Willem De Smet