Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

zaterdag 10dec: dames vs Visé en heren vs Sint Truiden

De beloften dames zorgden voor een verrassing van formaat door afgetekend te winnen tegen Fémina Visé. Enkel in de 10e minuut moesten ze een kleine achterstand toestaan, maar de overige 59 minuten stonden ze steeds, en soms afgetekend aan de leiding. Vooral Sofie Van Bever maakte indruk met 8 doelpunten en daar ging enkel de ervaren Sofie De Clercq aan vooraf die er tien tegen de netten joeg. Ook Lien Lampens liet zich niet onbetuigd en wist 6x te scoren. De overwinning kregen ze zeker niet kado want tot diep in de tweede helft bedroeg de voorsprong ergens tussen de 2 en 4 doelpunten, het was slechts in de 44ste minuut dat een geruststellende 28/20 op het scorebord stond. En gestreden werd er voor elke bal, tot helse krampen toe…

De supporters vonden het in ieder geval reuze en zingend werd er uitgekeken naar de match van het eerste team.

Geruggesteund door het succes van de jonkies gingen de dames in ieder geval furieus van start en onder impuls van een vinnige Alieke stond het na 3′ 3-1 voor DBG. Het snelle spel konden we behouden tot de 9° minuut, toen bij een stand van 4-5 de coach van Visé tijdens een team-time out een serieuze donderpreek uit zijn mouw schudde. De bezoekende dames werden wakker geschud en het klasse verschil kwam boven, want 5 minuten later stond er 4-10 op het score bord. De waardeverhoudingen waren gekend en ondanks een paar mooie doelpunten van Sara gingen we rusten met een 12-20 achterstand.

In de tweede helft bleef dit spelbeeld behouden, en kreeg Visé zelf de mogelijkheid om met enkele reserve speelsers de match te beëindigen. Het moet gezegd dat DBG bleef strijden en zowel Sara en Jet nog regelmatig tot scoren kwamen. Het pareltje van de wedstrijd kwam echter uit de losse pols van Alieke toen ze met de rug naar doel een kanjer achterwaarts binnen knalde voorbij de verbouwereerde keepster van Visé.

Eindstand David vs Goliath: 25-40.

Eerder in de namiddag gaven de heren in een vooruitgeschoven wedstrijd Sint Truiden partij. Sint Truiden was aan een sterke reeks bezig want in de laatste 5 wedstrijden lieten ze slechts 1 puntje liggen en dit tegen … DBG.

Gedurende de ganse eerste helft was Don Bosco steeds op achtervolgen aangewezen, want na 3′ stond het 1-2, een voorsprong die Sint Truiden tot aan de rust wist te bewaren. Mooi handbal was het zeker niet, daarvoor werd er te slordig gespeeld, vlogen veel schoten aan de verkeerde kant van het doelhout voorbij, en liet het verdedigende werk soms de wensen over.

Ruststand 13-14, en vooral Michiel en Tim wisten de netten te vinden.

Wie het begin van de tweede helft miste zal het zich beklaagd hebben, want onze jongens drukten het gaspedaal diep in. Na 6′ stond het 18-14 na een paar wervelende en snelle aanvallen. Een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven, want ondanks stevig weerwerk van St Truiden, vooral naar het einde toe werd het toch nog spannend, werd de wedstrijd afgesloten met een deugddoende 28-26 overwinning.

We onthouden vooral dat bij DBG opnieuw bijna alle spelers tot scoren kwamen, dat Levi in de tweede helft ons recht hield met een paar uitstekende reddingen en dat we nu opnieuw aan de leiding staan (eventjes toch) van het klassement!

Volgende week ontvangen we de heren van Izegem alvorens we een verdiende kerstperiode ingaan. Supporters allen nogmaals op post!