Hoe hard we samen ook veranderen, wij Belgen weten wat goed is. Bij Aoste weten we dat ook. Sinds 1979 werken wij met heel veel passie om jullie het beste te serveren. Of je nu kiest voor vlees, vegetarisch of veganistisch, … genieten zal je! Handbalteam Don Bosco Gent is dankbaar om Aosta als partner aan boord te hebben!

Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Heren houden punten thuis tegen HB Sint Truiden

Onze heren kwamen zaterdag in de Hel van Hekers in actie tegen HB Sint Truiden. Een niet te onderschatten opdracht want de Limburgers versloegen vorige week nog de toenmalige koploper Apolloon Kortrijk.
Geel Zwart startte in ieder geval geconcentreerd en sterk aan de wedstrijd, en opende via Thomas Lesage de score. Ook Tim Van Cauwenberghe was goed bij schot en nam in de eerste 10 minuten 3 doelpunten voor zijn rekening. Het goede verdedigende werk, met sluitstuk Kasper en de efficiënte en gevaarlijke aanvalscombinaties resulteerden in een 10-4 stand na 20’. Bij Sint Truiden kon oa Sammy Vanderstraeten 2x tot scoren komen. Vertrokken voor een ruime overwinning dacht het voltallige Gentse publiek, maar niets was minder waar.
Was het overmoed, verlies aan concentratie, maar de aanvalsgolven stokten, open kansen werden gemist en de aanbevelingen van coach Seyran werden in de wind geslagen. Sint Truiden scoorde 5maal op rij in de laatste 10 minuten, en DBG slaagde er niet in hier 1 tegendoelpunt tegenover te zetten. Ruststand 10-9.
Een donderpreek van de coach tijdens de rust moest de geel-zwarte heren weer op het goede spoor brengen. En zo te zien had het geholpen want via oa 2x Mokthar en 2x Liam stond er al snel na 10’ een 4punten kloofje op het scorebord. 16-12
Deze voorsprong konden we vasthouden tot aan minuut 20’ waar Thomas Lesage met een enig mooie lob van op linkerhoek de 19-15 op het bord zette. Nog gaf Sint Truiden zich niet gewonnen, want geleidelijk aan sloop het weer dichterbij. Hierbij geholpen door het opnieuw onzekere spel van DBG, met vele balverliezen en gemiste kansen. Hierbij dient wel gezegd dat het doelhout meerdere keren in de weg stond van onze jongens. Gelukkig acteerde Kasper wel op niveau, al kon hij niet verhinderen dat de Limburgers terug kwamen tot op 1 doelpunt (19-18) op 3 minuten van het einde.
Een laatste eindspurt van DBG met oa een mooi doelpunt van Yarne op hoek resulteerde in de 21-18 overwinning. Geen sprankelende zege, maar als we ook onze mindere matchen kunnen winnen zijn we goed op weg.
Dank ook aan de reportageploeg van AVS. Beeldverslag nu te bekijken en vanaf morgen online.
Volgende week is de tegenstander Grâce-Hollogne, dat gisteren nog verrassende verloor van Sasja 2. Supporters allen op post om 20u30, onze heren zullen de steun van de #helvanhekers zeker kunnen gebruiken.