Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

H2N: topper tussen DBG en co-leider Atomix Haacht

Gisteren stond in de Hekers de topper op het programma tussen de 2 leiders in de 2° nationale heren reeks. DBG ontving Atomix Haacht onder het oog van de camera’s van AVS sport. Atomix dat met Toon De Vis de 2° in de topschutterslijst in zijn rangen lopen heeft was gebrand op een revanche voor de thuisnederlaag (23-26) eerder op het seizoen.

Het was Atomix dat het felst van start ging. Reeds na 20 sec knalde De Vis zijn eerste van de avond tegen de netten. Dat hij niet voor niets bovenaan in de topschutterslijst prijkt bewees hij door ook nr 2, 4 & 5 voor zijn rekening te nemen. Bij DBG was het in aanvang wat zoeken naar het goede ritme, en vooral hoe Atomix in verdediging aan banden te leggen. Na 7min kwamen de bordjes voor het eerst weer op gelijk hoogte (4-4) na treffers van Yassine, Gustave en Tim VC.

Atomix liet zich echter niet onbetuigd en wist telkenmale een kleine voorsprong op het scorebord te zetten. Pas in de 23ste minuut kwam DBG voor het eerst op voorsprong na een knal van Cameron. Een voorsprong die ze tot aan de rusten wisten te behouden, 15-13 halfweg.

DBG kwam het frist uit de kleedkamers en startte furieus: 5 doelpunten op evenveel minuten, met oa 3 keer raak via Michiel. Bij Atomix kon alleen De Vis hier 1 stuk tegenover zetten, zodat er plots een 20-14 op het bord stond. Een (onterechte) rode kaart voor de sterk verdedigende Lela-Tow, gevolgd door een paar tijdstraffen aan beide zijden, was de start voor een paar warrige minuten. Maar ook in ondertal werd er gescoord en Joris vormde het sluitstuk van onze verdediging. Hij speelde een bere goede partij, met enkele cruciale reddingen, waaronder ook 3 gestopte strafschoppen!

Even werd het nog spannend, toen Atomix 4 minuten voor tijd tot op 2 doelpunten terug kwam. Gelukkig hielden onze jongens het hoofd koel, en via doelpunten van Thomas Br., Cameron, en Thomas L. werd de eindstand 31-27 geplaatst.