Hoe hard we samen ook veranderen, wij Belgen weten wat goed is. Bij Aoste weten we dat ook. Sinds 1979 werken wij met heel veel passie om jullie het beste te serveren. Of je nu kiest voor vlees, vegetarisch of veganistisch, … genieten zal je! Handbalteam Don Bosco Gent is dankbaar om Aosta als partner aan boord te hebben!

Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

eerste ‘hel van de hekers’ geeft gemengd gevoel

Gisteren was het ‘vollen bak’ in de hel van Hekers. Een volledige middag stonden er wedstrijden gepland.

Om 13u30 ging onze U12 als eerste van start. In drie korte wedstrijdjes bekampten zij Eeklo. Coach Lien kon tevreden zijn over haar spelers want er werd met 7-4; 12-7 & 17-10 gewonnen. Proficiat!

Vervolgens was het tijd voor een paar uur vrouwelijk geweld: eerst kwamen onze M17 in actie tegen Schoten, vervolgens gaven de beloften en dames 1 DHC Waasmunster partij. Voor de gelegenheid was er ook de eerste VIP avond, waar de talrijke gasten zich konden te goed doen aan tal van lekkere hapjes, met een parelend natje erbij. Als toetje was er dan nog de wedstrijd bij de heren in 2de nationale tussen DBG en Jeunesse-Jemeppe.

De M17 van coach Jos en Lien speelden een mooie wedstrijd tegen Schoten en onder impuls van een sterke Janne en Jinte werd er dan ook verdiend met 13-10 & 14-12 gewonnen.

De vrouwenploeg speelde een sterke eerste helft tegen Waasmunster. Vanuit een goed georganiseerde verdediging met een uitmuntend keepende Emilie Smet en een vlotscorende Sara De Smet werd een mooie 10-7 voorsprong op de rustbordjes geplaatst. De voorsprong had groter kunnen (moeten) zijn maar enkele goede kansen werden gemist.
Tijdens de eerste helft van de tweede periode dicteerden de Wase meisjes de handbalwet. Gestaag werd aan de achterstand geknaagd en al snel had Waasmunster een tweepuntenvoorsprong bij elkaar gehandbald. Onrust en ontreddering waren in de Gentse rangen geslopen en het vertrouwen was helemaal zoek.
De Gentenaars vonden, gelukkig op tijd, hun tweede adem en bleven aanklampen. Het verschil werd steeds opnieuw herleid tot één goal maar de stand in evenwicht brengen lukte net niet. Op het einde van de wedstrijd plaatste DHC een driepuntenvoorsprong op de bordjes. Een alles of niets offensief van de thuisploeg mislukte en Waasmunster diepte de kloof verder uit. Eindstand: 15-20.

Jammer, een gemiste kans! Maar het talrijk aanwezige publiek kreeg een spannende wedstrijd voorgeschoteld.

Eindconclusie: het behoud is zeker mogelijk als de dames een hele wedstrijd op het niveau van de eerste helft kunnen blijven acteren.

Volgende week is er geen wedstrijd. Een weekje later spelen de geelhemden in Izegem tegen DHT.

Speelden voor DBG: De Fauw Alieke (2), De Smet Eline (1), De Smet Sara (5), Füstos Barabara, Maes Jozefien (2), Smet Emilie, Fonteyn Julie (1), Lien Lampens (3), Van laecke Lisa, Steur Jet (1), De Vries Anne-Mare, Jonnaert Oona, Lodewyckx Janne, Van De Walle Lien

De beloften vierden hun eerste overwinning van het seizoen met 18-16. De afscheidnemende Jet Steur was in deze wedstrijd de uitblinker. Het gaat je goed, Jet, en steeds welkom in onze club….

De herenploeg van coach Seyran speelde een puike partij tegen Jeunesse-Jemeppe. Ze namen een werkelijk flitsende start want na 8′ stond er een 7-0 stand op het scorebord. Nadien kwam Jemeppe wat meer in de wedstrijd maar Don Bosco werd nooit bedreigd. Vooral een sterk spelende Thomas Lesage nam bij DBG het voortouw en prikte er liefst 8 tegen de netten in de eerste helft. Hierbij dient ook gezegd dat Kasper een meer dan betrouwbaar sluitstuk was in de verdediging en met zijn splijtende lange passen naar Thomas in tegenaanval de Waalse verdediging dikwijls kon verschalken.

In de tweede helft werd er doorgegaan op hetzelfde elan. Onder de ogen van de camera’s van AVS (link naar verslag volgt morgen) speelde DBG de pannen van het dak. Met snel en viriel handbal, met bij wijlen mooi combinatiespel werd de voorsprong gestaag uitgediept. Ook Yassine en VC vonden nu vlot de weg naar doel, en Kasper bleef zijn eigen betrouwbare zelve!

Het aanwezige publiek kon dus genieten en de 32-16 eindstand was dan ook een logische zege. Ook onze youngsters die van coach Seyran ook volop spelgelegenheid kregen deden het uitstekend, wat ons alleen maar vreugdevol kan stellen voor de toekomst.

Speelden voor DBG: Van Cauwenberghe Tim (8), Penders Arno (2), Dedain Wannes, Matthys Michiel, Braeckman Thomas (1), Gharbi Mokhtar, Huysentruyt Dennis, Verbelen Kasper, Lorré Gustave, Lesage Thomas (10), Brichart Cameron (3), Braeckman Yarne (1), Gharbi Yassine (7) en Dujardin Wannes.

Tot slot: vandaag wonnen de heren Liga op Lokeren met 30-35.