Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

druk weekend achter de rug

We hebben weer een druk handbalweekend achter de rug

• Vrijdag was er de jaarlijkse Don Bosco quiz, een evenement voor al wie graag eens een quizke meedoet, met vragen voor elk wat wils, vergezeld van een natje en een droogje. Dit jaar op een nieuwe lokatie in Sint Denijs Westrem, en het was Handbalclub Apolloon Kortrijk die met de overwinning ging lopen. Proficiat aan onze collega’s uit Kortrijk! En dank aan het vele werk van het organiserende comité.
  • Zaterdagnamiddag speelden de J18 en de J16 een eindrondewedstrijd. De kadetten verloren thuis met duidelijk verschil van Elita Lebbeke (1-21 & 15-25). Vooral fysiek moesten ze het onderspit delven. Zeker en werkpuntje voor volgend seizoen! De miniemen trokken naar Kortrijk (uitslag me nog onbekend)
  • In de vooravond gaven de dames kersvers bekerwinnaar Fémina Visé van de partij. Een 33-18 zege voor Visé was een logische uitslag.
  • In de thuishaven kwam kampioen Atomix onze heren partij geven. Die waren gebrand op een goede prestatie (overwinning) om aan te tonen dat we niet (veel) moeten onderdoen voor de kampioenenploeg.

Een kort verslagje:

Pittige wedstrijd tegen de leider in 2e nationale

HBC Don Bosco Gent – Atomix Haacht 31 – 32

Het beloofde zaterdag weer een spannende en leuke wedstrijd te worden tegen de onbetwiste leider in 2e Nationale. Onze jongens waren er op gebrand om aan het thuispubliek een deugddoende handbalavond te bezorgen. Het duel begon gelijkopgaand en er werd gescoord aan beide kanten waarbij de mooiste goaltjes door de thuisploeg werden aangebracht. Michiel scoorde in de eerste vijftien minuten zelfs 4-maal.

Toen openden sommige van de meer ervaren spelers (vooral de pivot) bij Atomix hun gekende trukendoos waarbij er verbaal voortdurend op onze jongens en de spelleiding werd ingepraat, fouten bewust werden uitgelokt, en theatrale schwalbes werden tentoon gespreid. Bedroevend voor een verdiende kampioen en voor een handballer met een dergelijke staat van dienst. DBG verloor wat de pedalen, en vooral de vele (dikwijls onterechte tijdstraffen) van de helft van het scheidsrechtersduo deden de thuisploeg pijn.

Ondanks dit alles konden onze jongens toch de rust bereiken met 16-15 voorsprong, met bijwijlen frivool en snel aanvalsspel.

Na de pauze nam Atomix een furieuze start en ze konden 4maal op rij scoren. Een goed getimede time-out van coach Koen bracht rust en we kregen opnieuw een sprankelender spelend DBG met een ontketende Thomas die verschillende snelle uitbraken, na perfect passes van Kasper in het bezoekende net dropte.

Daarna slopen er een aantal technische fouten in het samenspel van Don Bosco, zodat, mede door het uitvallen van Michiel, de opgebouwde voorsprong (24-21 na 12 minuten) smolt als sneeuw voor de zon tot 28-32 op 2 minuten van het einde. Een late inspanning met pressing over het volledige veld leverde enkel nog een redelijke eindstand op: 31-32 .

Dat de frustatie over het het verlies en over de mentaliteit van sommige tegenstanders groot was bewezen talrijke kleine akkefietjes die op het einde de wedstrijd ontsierden.

Onze jongens hebben zich met de juiste mentaliteit ingezet maar dienden zich neer te leggen bij de “professionaliteit” van de bezoekers.

Speelden voor Don Bosco:

Joris Vandeveire(d), Tim Van Cauwenberghe(4), Gustave Lorré(2), Liam Longueville(4), Yassine Gharbi(1), Michiel Matthys(4), Thomas Lesage(8), Mokhtar Gharbi(1), Cameron Brichart(5), Tow-Abalo Lela(2), Kasper Verbelen(d).

Coaching:

Koen Blondeel, Patric Weckx, Stefanie Smet.

Tafelofficial:

Petra Van Enis.

Op AVS (dank om te komen) kunnen jullie volgende filmverslag vinden van deze wedstrijd: https://goo.gl/Cl3S7T

• Tot slot speelde de liga op zondag Lokeren naar huis en ze wonnen hun wedstrijd met 31-37. Proficiat!