Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Don Bosco is de nieuwe leider in 2de nationale heren

De #helvanhekers was zaterdagavond goed gevuld voor de topper in 2de nationale tussen DBG en leider Apolloon Kotrijk. De West-Vlamingen voerden de rangschikking in de reeks aan met slechts 1 puntje voorsprong. Deze voorsprong niet groter laten worden door de punten thuis te nemen was dus de opdracht voor de geel/zwart hemden van DBG. Yassine en Liam zijn nog steeds gekwetst maar verder was de ploeg van coach Seyran volledig.

Beide ploegen namen een aarzelende start, er werd links en rechts wat balverlies geleden en vooral DBG mikte bij de start wel wat aanvalsgeweld op de paal, keeper of domweg naast de goal. Het duurde tot de 8ste minuut!! eer Jakob Dhaene voor Kortrijk de score kon openen. Thomas Lesage vliegerde de eerste voor DBG er ei zo na in van op hoek, maar zijn shot werd gepareerd door Mathy Van Huylenbrouck. Thomas was wel zo koelbloedig om de rebound vakkundig af te werken. Kortrijk reageerde echter snel en nauwelijks enkele seconden later stonden de bordjes alweer op 1-2. Ook nu weer bracht Thomas ons langszij.

Beide ploegen stonden ook stevig te verdedigen, wat resulteerde in een eerste penalty voor DBG. Jarige VC zag zijn knal echter tegen de lat uiteenspatten. Aan de overkant stopte ook Kasper een strafworp, maar moest wel in de daaropvolgende fase een doelpunt van op de hoek toestaan. Een nieuwe 7m bracht Kortrijk op een kleine voorsprong, stand 3-5 na 20 minuten spelen. Een kanon van Gust, en een een mooi uitgespeelde aanval tot bij Michiel en DBG bracht de score in evenwicht 5-5. De thuisploeg liep nu op zijn beurt een 2tal doelpunten uit via VC en Thomas, maar het was toch Kortrijk dat de bordjes weer in evenwicht bracht, ondanks een derde penaltymisser. Na 28′ was de stand nog steeds maar 7-7.

Op slag van rust slaagde DBG er opnieuw in om te scoren en met het kleinste verschil, en en ‘voorhistorische’ 9-8 stand gingen beide ploegen gaan rusten. Van de eerste helft onthouden we vooral de sterk verdedigende ploegen, goed presterende Kasper en Mathy in het doel, de talrijke missers van DBG, en het vele balverlies toch ook van Apolloon. Dit laatste toont ook aan dat de zenuwen ook bij de paarshemden hoog gespannen zullen geweest zijn voor deze wedstrijd.

Bij de start van de tweede helft nam Apolloon DBG onmiddellijk bij de keel, en kon via een 0-4 tussenspurt, onder impuls vooral van Jakob Dhaene de stand op 9-12 brengen. Een zeer onduidelijke 2′ straf voor rots in de branding Gust in verdediging was hier ook wel mede oorzaak van. Niemand minder dan topscoorder in 2de Thomas Lesage nam zijn ploeg op sleeptouw en bracht DBG terug tot 11-12. Zijn derde poging werd gestopt en de snelle Kortrijkzanen liepen weer een doelpuntje uit tot 11-13. Beide ploegen waren nu in overdrive modus gekomen en het spel ging nu heel snel heen en weer. Michiel bracht ons op penalty langszij, Kortrijk scoorde opnieuw en een fameuze knal van Gustave bracht de stand na 11′ op 14-14. Ook Cameron kon nu regelmatig eens in stelling gebracht worden, en scoorde of kreeg de strafworpovertreding mee. Maar net als Kortrijk in de eerste helft, slaagde ook DBG er in om zijn derde penalty misser te laten optekenen. Een dubbele van wie anders dan Thomas Lesage en een schitterende onderhandse worp van Mokhtar op de rand van een passiefspel situatie brachten DBG voor het eerst in de wedstrijd op een drie-punten voorsprong. 20-17 met nog 6minuten te spelen. Een fameuze knal van VC deed er zelfs nog eentje bij en bracht op ons op 21-17. Wedstrijd gespeeld denken-hopen we dan, maar handbal blijft handbal, en Kortrijk blijft ook strijden tot de laatste snik weten we uit het verleden. Al moeten we toch durven bekennen dat DBG plots angst kreeg om te winnen, met knikkende knieën in aanval ging, en door zijn te statisch spel Kortrijk de mogelijkheden op een dienblad aanbood om weer langszij te komen.

Een fantastische redding van Joris op een counter van Kortrijk voorkwam echter de gelijkmaker, en dan kon DBG het alsnog koelbloedig afmaken. Eindstand 24-20, een verdiende overwinning voor de geel zwarten en een eerste plaats in de rangschikking als toetje er bovenop. We zijn klaar voor de eindspurt, hopelijk richting titel.

De reportagemakers van AVS waren ook aanwezig, een verslag van hen volgt spoedig!