Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Dames vs St Truiden

Landskampioen St-Truiden zal toch even geschrokken zijn van het handbalniveau van onze damesploeg. De thuisploeg bouwde een mooie en niet verwachte 6-3 voorsprong uit na 10′ wedstrijd. Met een ijzersterke verdediging en goed aanvalspel lieten de geelzwarten zien dat ze wel degelijk kunnen handballen. Onder leiding van een sterke Jos Maes duurde het tot in de 18′ voor de kanaries op voorsprong konden komen, 11-12. De thuisploeg hield goed stand en ging rusten met een zeer aanvaardbare 12-16 achterstand.
Ook na de rust bleef Don Bosco aanklampen. Na 11′ minuten kreeg Jos Maes een derde zeer onterechte tweeminutentijdstraf wat de neergang van Don Bosco inluidde. Tot minuut 14 verliep het nog goed maar daarna zakte de thuisploeg helemaal in elkaar. De vele wissels kwamen de homogeniteit in de ploeg niet ten goede alsook de wel zeer eigenaardige beslissingen van de referees in het nadeel van de thuisclub. Het gevolg was een 6-16 tussenspurt van de landskampioen waarin twee speelsters een hoofdrol vertolkten: een onhoudbare Sarina Leenen (11 stuks) en een sterkspelende Estelle Ghijssens met 8 doelpunten. De wedstrijd eindigde met een logische overwinning voor St-Truiden al viel de score veel te hoog uit, 23-37.
Als de geelzwarten met dezelfde inzet en vastberadenheid kunnen spelen (zoals tijdens de eerste 40 minuten) tegen de mindere goden van de reeks dan is de strijd om de degradatie nog niet gestreden.