Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Dames Don Bosco Gent KAMPIOEN!

DAMES_KAMPIOEN

Samen met een bus vol geel-zwarte supporters trokken onze dames naar de hoofdstad om dat ene puntje te halen dat nog nodig was om zich te kronen tot kampioen. Topsfeer op de bus maar op de gezichten van de fanion was vooral veel spanning te merken. Het was rustig op de baan. Bijgevolg kwam de bus (zeer) ruim op tijd aan wat de spanning nog wat verhoogde. Maar dat gold ook voor tegenstander Brussel. De hoofdstedelingen moesten immers winnen om nog een kans op de titel te maken. De thuisploeg was bovendien aan een uitstekende reeks bezig (10 wedstrijden zonder puntenverlies). De laatste nederlaag dateerde van vorig jaar toen Brussels in… Gent verloor. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden…

Het eerste kwartier was volledig voor Don Bosco. De ijzersterke verdediging gaf bijna niets weg wat resulteerde in een 1-5 voorsprong na 15′. Het talrijke, luidruchtige supporterslegioen dat ondertussen de 100 koppen ruim overschreed, stuwde de Gentenaars vooruit. Het leek alsof onze meisjes een thuiswedstrijd speelden.

Maar Brussels, dat enkele zeer ervaren speelsters in haar rangen telt, herstelde geleidelijk het evenwicht. Don Bosco miste enkele open kansen om verder uit te lopen. Goed voor de spanning maar niet goed voor hartlijders. De rust werd bereikt met een 6-9 voorsprong.

Ook de aanvangsfase van de tweede helft was Gents gekleurd en al snel stond een vijfpuntenvoorsprong op het bord. Gent kreeg een eerste tweeminuten tijdstraf waarvan Brussels maximaal profiteerde. In geen tijd stond het 11-12. De spanning was helemaal terug. Net op dat moment konden de bezoekers een vuist maken en gesteund door een fantastisch publiek liepen de dames terug vier doelpunten uit. De Nederlandse Jet Steur werd in de ploeg gedropt en zat meteen zeer goed in de wedstrijd. Haar drie doelpunten-op-een-rij gaven onze meisjes wat ademruimte. Na 22′ leek de wedstrijd gespeeld met een vijfpuntenkloof op het bord, 14-19. Maar opnieuw een tijdstraf gooide roet in het Gentse eten. Brussels bleef er in geloven en kwam terug tot 17-19. Ondertussen had tweede doelvrouw Annemare De Vries op een sublieme wijze een strafworp gepakt.

Met nog twee minuten op de klok en een 18-20 voorsprong kwam het er op aan het hoofd koel te houden. Toch lukte een sterk Brussels nog de aansluitingstreffer, 19-20 in de 28ste minuut. Don Bosco bleef geconcentreerd en Sara De Smet ramde de winninggoal tegen de netten. Brussel kon nog eenmaal tegenscoren maar de overwinning en bijgevolg de titel waren voor Don Bosco.
Eindstand: 20-21.

Ondanks de hoge inzet werd het een heel sportieve wedstrijd in goede banen geleid door een uitstekend scheidsrechterskoppel Begon-Beckers.

Dat Brussels een sportieve verliezer was werd duidelijk na de wedstrijd: de felicitaties waren oprecht wat toch niet gemakkelijk is als je net de kans op de titel verloren hebt…Chapeau!

Het kampioenschap van Gent is zonder meer verdiend. Onze dames staan al het hele seizoen op de eerste plaats en hebben een steengoede ploeg. Coach Jo Bytebier heeft zeer goed werk geleverd en de ambitie waar gemaakt: Don Bosco bij de beste acht teams van België brengen.

Ongelofelijk, hé!

EERSTE NATIONALE, HERE WE COME!

Doelpunten: De Smet Sara 6, Alieke De Fauw 3, Jet Steur 3, Jos Maes 3, Ellen Missotten 3, Julie Fonteyn 3

Coaching: Jo Bytebier en Pecho Beeckman

Tafel: Johan Van Laecke