Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

#D1N DBG – Sint Truiden

Met het bezoek van Sint-Truiden kwam het nummer vier van de rangschikking op bezoek in Hekers. De Truienaars hadden één keer verloren maar speelden nog niet tegen de top drie van het vorige (en huidige) seizoen. Er viel misschien wel iets te rapen…

Maar helaas, het liep helemaal fout bij de thuisploeg. Na 6 minuten stond het al 0-6. De Gentenaars begonnen ongeconcentreerd en loom aan de wedstrijd en dat werd cash betaald. De Truiense Sara Marteleur had haar dagje en scoorde in de eerste helft liefst 10 (van haar in het totaal 14) doelpunten. In de tweede helft was het Sarina Leenen die haar duivels ontbond met als gevolg 12 doelpunten achter haar naam. Maar het moet gezegd, de geelhemden bakten er in de eerste helft zeer weinig van. Tal van balverliezen, veel slechte passing en een aantal speelsters die een complete offday hadden bepaalden het scoreverloop. Kwam daar nog bij dat de Limburgers aan bijna 100% afwerkten en Gent talrijke open doelkansen miste wat resulteerde in een een 11-21 ruststand.
De tweede helft oogde beter. Don Bosco kwam meer in de wedstrijd en kon een aanvaardbaar niveau bieden. Het scoren ging nu ook vlotter maar Sint-Truiden had ook wel de luxe om de hele bank spelgelegenheid te geven. De wedstrijd eindigde met een 26-38 nederlaag.

De les is duidelijk: om mee te kunnen in eerste nationale  moeten alle speelsters hun beste niveau halen,  de fysieke conditie moet beter, elke match moet aangevangen worden met de opperste concentratie en gespeeld worden met de nodige strijdlust. De ambitie (en de keuze) om in de hoogste damesreeks te spelen (en hopelijk te blijven) zal wat meer mentaliteit op en naast het veld vergen!

Volgende week komt het eveneens puntenloze DHT Middelkerke naar Hekers. We hopen dan een ploeg te zien die uit een ander vaatje zal tappen.
DB Gent: Sara De Smet 8, Jet Steur 6, Alieke De Fauw 4, Jos Maes 3, Lien Lampens 2, Lien Van De Walle 2, Lisa Van Laecke 1, Missotten Ellen, Lotte Verbelen D, Emilie Smet D, Eline De Smet, Eline Zaman, Sofie De Clercq
Coach: Jo Bytebier
Kiné: Stephanie Smet
Tafel: Willem De Smet

St-Truiden; Sara marteleur 14, Sarina Leenen 12, Estelle Gijsens 8, Gilke Lamotte 2, Femke Remels 1, Feline Vandenberk 1