Hoe hard we samen ook veranderen, wij Belgen weten wat goed is. Bij Aoste weten we dat ook. Sinds 1979 werken wij met heel veel passie om jullie het beste te serveren. Of je nu kiest voor vlees, vegetarisch of veganistisch, … genieten zal je! Handbalteam Don Bosco Gent is dankbaar om Aosta als partner aan boord te hebben!

Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Bekerwinst van onze dames tegen DHW Antwerpen

Bekermatch van onze damesploeg gisterenavond in Hekers. Geen al te grote verwachtingen want de Gentenaars moesten de zaal in tegen eersteklasser DHW Antwerpen. Maar cadeaus ging de thuisploeg ook niet uitdelen. De onzen startten met een 3-0 voorgift wegens het reeksverschil.

Een sterk Don Bosco handbalde ongedwongen en zonder angst voor de tegenstander. DHW probeerde wel maar kreeg de voorgift niet van de bordjes gewist. Onder impuls van een bedrijvige Alieke De Fauw, een zeer sterke Siwar Anwar en een hardwerkende pivot Sara De Smet werd de ene aanvalsgolf na de andere goed afgewerkt. Bovendien werd ook verdedigend een zeer goede wedstrijd gespeeld. Eline De Smet, Amber Major en opnieuw Siwar Anwar, allen uitblinkend in de defensie, gaven de DWH-ers weinig ruimte. Dit alles mondde uit in een onverhoopte 19-15 ruststand.
Ook in de tweede helft startten de geelzwarten zeer geconcentreerd en gemotiveerd. De voorsprong werd verder uitgebouwd tot een maximum van zes doelpunten. Antwerpen mistte te veel open doelkansen en stootte keer op keer op een sterke doelvrouw Emilie Smet. Na 23′ stond nog steeds een vijf punten voorsprong op het bord. Een fysiek sterk DHW schakelde een tandje bij en scoorde 3 keer op een rij. Met nog twee minuten op de klok was de voorsprong geslonken tot twee eenheden. Toen Sara De Smet ( in de 29ste minuut) de bevrijdende goal scoorde was de wedstrijd gespeeld.
Feest in Hekers want onze dames spelen op zaterdag 17november de achtste finale tegen St-Truiden, de leider in eerste nationale. Eindstand: 29-27.

Alieke De Fauw 8, Sara De Smet 6, Eline De Smet 1, Amber Major 1, Ellen Missotten 3, Emilie Smet D, Jos Maes 1, Sofie De Rijcke, Lisa Van Laecke, Anke Van Den Heede, Helena Bael 1, Siwar Ammar 5, Annemare De Vries D, Lanya Van Tieghem

Coaching: Jo Smet, Lotte Verbelen, Stephanie Smet
Tafel en verslag: Willem De Smet